Ett monument över sorg blir en bild av liv.

Sorg är en naturlig del av livet. Den måste få ta sin tid, och det är viktigt att man tillåter sig att sörja och vara ledsen. Sorgprocessens mål är att man ska bli känslomässigt fri från det man förlorat. Det innebär inte att minnena försvinner, utan bara att man blir fri från den tvingande längtan som är förknippad med det förlorade.

Sorgeprocessen och gravstenen

Det hjälper i sorgeprocessen att också tar hand om en gravsten som ska finnas kvar långt efter man känner sig 'färdig' med den svåraste sorgen. Kanske man undrar, skulle man egentligen vilja ha en gravsten? Många väljer att kremeras och låta askan spridas i vinden, tillbaka till naturen. Det är en vacker poetisk tanke. Men hur ska ett barn göra när han önskar en plats att gå till? Var finns det en "minnessten" för att förankra minnena? En gravplats, minnesplats är viktigt för oss människor.

Standard eller personligt

Hans Leutscher kan hjälpa dig med att hitta rätt form och tillverkning. Men han tillverkar även några 'modeller' som han anpassar.

Konstnärliga gravstenar.

Det personliga hjälper också till att komma framåt, att komma över, och att bära den tunga lasten av sorg. Så kan ett monument över sorg bli till ett verkligt tecken av livet.